Lindgård

Orit Tammat Toiminta

Berryard Callahan

Virallinen nimi Berryard Callahan, "Hannes" Kasvattaja Berryard Ponies
Rotu & sukupuoli connemaranponi, ori Omistaja alina (VRL-14858)
Syntymäaika & ikä 06.06.2020, ikääntyy satunnaisesti Kotitalli Lindgård
Säkäkorkeus 146cm Koulutustaso vaativa B, koulupainotteinen
Väri & merkit mustankimo Rekisterinumero VH21-035-0008

Ch, KTK-II
tavoitteena KRJ-laatuarvostelu

Kuka väitti, että ihmisen paras ystävä on koira?! Nimittäin jos Hannes-oriilta kysytään, se on nimenomaan juurikin Hannes. Onhan se nyt selvää, että jos poni tekee kaikkensa jotta ihminen olisi tyytyväinen, niin kyllä se silloin on paras ystävä. Tallin henkilökunnasta löytyy tosin useampi, joiden mielestä, jos eläin vertauksilla jatketaan, olisi Hannes koiran sijasta jokin iilimatoon verrattavissa oleva olento. Ei niin, että ori imisi verta, mutta kun ihmispolo eksyy syystä tai toisesta kosketusetäisyydelle, ja näissä hevoshommissa se usein on välttämätöntä, niin saa huomata saaneensa kylkeensä sellaisen suurehkon kimon lisäkkeen.

Onhan Hannes ihan suloinenkin, pieninä annoksina ja harvoin nautittuna, mutta yleisemmän mielipiteen mukaan oriin ylitse äyräiden pursuava huomion kaipuu ja miellyttämisenhalu ovat pikemminkin rasittavia. Kimo on kyllä hyvin helppohoitoinen, tekee pääsääntöisesti mitä käsketään ja osaa rauhoittuakin harjattavaksi ja varustettavaksi, mutta hellyydenkipeys puskee jatkuvasti läpi hyvänkin käytöksen. Hannes tuuppii, hinkuttaa, painautuu vasten tai vähintäänkin tapittaa koiranpentumaisesti nappisilmillään etteikö häntä tosiaan nyt viitsittäisi huomioida. Kilpailupaikoilla oriin kanssa toimiminen onkin joskus raskasta, se kun tuntuu menevät aivan hullaannuksiin väenpaljoudesta ja kaikista niistä potentiaalisista ihmiskavereista joiden kanssa haluaisi sosialisoida.

Vahva miellyttämisalttius näkyy myös ratsain. Hanneksen motivaation toteuttaa ratsastajan pienimmätkin vihjeet on sitä luokkaa, että välillä ori sortuu yli yrittämiseen. Tämä poni ei himmaile vaan antaa itsestään aina 110% eikä ole lainkaan ennen kuulumatonta, että ori painaisi läpi pienen epämukavuuden ja kivunkin, ja sitten paikkaillaankin rasitusvammoja. Herkkyys ja hyvä työmotivaatio ovat toki myös näytelleet osaa siinä, että Hanneksen kanssa on päästy varsin pitkälle. Sillä on tasapainoiset, helposti muunneltavat liikkeet; lisäykset ja kokoamiset irtoavat kauniisti eikä vaihdoissa ole ongelmia. Ennen suoritusta ori tarvitsee kuitenkin paljon jumppaa, jotta tarvittava notkeus löytyy eikä jumeja tule. Myös kouluratojen ulkopuolella Hannes on hyvä ratsastaa, pienet esteet hoituvat näppärästi ja maastoiluunkin se soveltuu luottavaisen ja kuuliaisen luonteensa puolesta mainiosti, eikä käy kieltäminen, että ori onkin leppoisampi selästä käsin miellyttämisenhalun suuntautuessa tekemiseen eikä ihmisen kanssa kaulailuun.

Sukutaulu

i. Parkmore Cashel
VIR MVA Ch, KTK-II
ruunikonkimo, 148cm
ii. Casheldun Bridge
ruunikonkimo, 148cm, evm.
iii. Casheldun Brilliant   evm.
iie. Hänchen Giralda   evm.
ie. Tullamore Grey Countess
ruunikonkimo, 145cm, evm.
iei. Grimaldi Grey Bertil   evm.
iee. Blythburgh Perla   evm.
e. O'Hurley Elbella
KTK-II
mustankimo, 143cm
ei. Gowazk Hogart
ruunikonkimo, 145cm, evm.
eii. Merbel Unity   evm.
eie. Blomborg Holly   evm.
ee. Merbella
ruunikonkimo, 143cm, evm.
eei. Omal Polyon   evm.
eee. Bohem Marya   evm.

Jälkeläiset

Syntynyt Sukupuoli Nimi Emä
01.07.2021 conn-tamma Ciara Lind Maldwyn Caetlynn
15.08.2021 drp-tamma Dione Philyra Everholt Diamanda
24.02.2022 conn-ori A.D. Caspar Storyteller's Roanoke
01.03.2022 conn-tamma Fairmoor Chiffona Brunnby Chiffon Ruff
25.02.2022 conn-tamma Wisteria's Cascade Criminal Kiss di Sierra

Kilpailutulokset

Kilpailee porrastetuissa KRJ:n alaisissa kilpailuissa.
Koulutustaso: vaativa B
Ominaisuuspisteitä 2460.16
kuuliaisuus ja luonne: 1218.60
tahti ja irtonaisuus: 1241.56

Kuvan © Fee Fotografie, luonteen © VRL-09334
webdesign © Cery 2020 | Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen