Lindgård

Orit Tammat Toiminta

Crane Elena

Virallinen nimi Crane Elena, "Ellu" Kasvattaja Kurjenpesä
Rotu & sukupuoli welsh part bred (43,75%), tamma Omistaja alina (VRL-14858)
Syntymäaika & ikä 12.10.2021, ikääntyy satunnaisesti Kotitalli Lindgård
Säkäkorkeus 144cm Koulutustaso vaativa B, koulupainotteinen
Väri & merkit ruunikko Rekisterinumero VH21-023-0084

KTK-III
tavoitteena KRJ-laatuarvostelu

Aristokraatin nimi sekä olemus yhdistettynä huomattavasti arkisempaan lempinimeen. Ellu soljuu arjessa hivenen helpommin kuin Elena, olkoonkin, että tamman itsensä mielestä se Elena olisi varmasti enemmän kuin paikallaan. Kaunis, elegantti, ylväs poni peilaa käytöksessään sekä olemuksessaan paljolti emäänsä suuriruhtinatarmaisuuksineen kaikkineen. Ja oikutteleva aristokraatti se on tytärkin, aivan kuten emänsäkin.

Hänen Armostaan kasvoi ja kehittyi paitsi kaunis, upealiikkeinen ja muutenkin näyttävä, mutta myös hyvin lahjakas. Vaativa B -luokkaan asti kouluratojen liikkeet hallitseva ruunikko tekee kaiken äärettömän tarkasti, täsmällisesti ja tasaisesti, teknisesti lähes virheettömästi. Ellun kokoamiskyky sekä liikemekaniikka ovat mielettömät, ja tamma onkin kerännyt kehuja sekä jokusen ostotarjouksen jo ennen varsinaisen kilpauransa aloittamista. Tamma on herkkä, ketterä, nopeasti (ja isosti ja terävästi..) reagoiva ratsu, vahvatahtoinen visionääri, jolta löytyy näkemys jokaisen treenin sisältöön. Sekä herne jos toinenkin sievistä sieraimista, mikäli tämä visio ei menekään yksiin ihmisen esittelemän treenin kanssa.
Parhaimmillaan Ellu on juuri se satumaisen hienosti liikkuva, ajatuksen kevyt ratsu, joka kerää katseita, kehuja, kiitoksia sekä naurettavan korkeita prosentteja kouluradoilta. Nämä hetket vain ovat valitettavan harvassa, sillä tamma ei ole se helpoin ratsu. Paljon todennäköisempää on saada hyviä pätkiä, kiukuttelemista kelvollisia pätkiä ja kaikkea siltä väliltä, kun joku puolipidäte ei ruunikolle kelpaakaan tai sisäpohkeessa on (olevinaan) jotain huomautettavaa. Ellu saattaa hyvinkin olla ratsastajansa suurin kriitikko, joskus turhanpäiväiseen nipottamiseen asti. Sujuva treeni vaatii tarkkoja, tasaisia, pehmeitä apuja, jämäkkää mutta sovittelevaa asennetta sekä paljon huumorintajua ja ymmärrystä pienistäkin asioista tulistuvaa aristokraattia kohtaan.

Kilpailupaikoilla Ellu ei ole yhtään sen suvaitsevampi ratsastajansa, tai käsittelijänsä, virheille. Tamma kyllä nauttii esiintymisestä täysin rinnoin, joskus sitä ei meinaa saada näyttelykehästä pois ponin jäädessä poseeraamaan joko tuomaristolle tai kuvaajille. Tämä nolottaa melkein yhtä paljon kuin raviliikkeiden esittäminen kolmeen kertaan Ellun esitellessä myös laukkaa sekä epämääräisiä hyppyjä ja muita kevätjuhlaliikkeitä. Kouluaitojen sisällä tamma on aivan samanlainen tähti ja diiva; se nauttii huomiosta eikä yksinkertaisesti saa siitä tarpeekseen, muttei epäröi protestoida ja tuoda omia liikkeitä pyydettyjen sekaan, mikäli palvelusv—siis ratsastaja ei tammaa miellytä.

Mikäli sinne kilpailupaikalle ylipäätään on päästy ajoissa. Ellu ei missään nimessä stressaa tai jännitä matkustamista (kiukustuu kyllä potkimisprotesteihin asti, jos joutuu reissaamaan mielestään sopimattomassa seurassa), lastaaminen vain ei ole helpoin operaatio. Joskus tuntuu, että tamma haraa vastaan ihan vain koska voi ja saa ihmiset ärsyyntymään. Kaikki kikat aina lastauskoulutuksista lähtien on kokeiltu, mutta silti Ellu aina seisahtuu rampin eteen eikä meinaa laskea kavioitaan sille. Kun tamman lopulta saa liikkeelle se kävelee rampin ylös kuin ei olisi koskaan vastaan harannutkaan.
Kuten emänsäkin, yleensä Ellu käyttäytyy varsin moitteettomasti. Vähän viileän etäinen, muita turvanvarttaan pitkin katseleva ja kaikkea muuta paitsi hevossosiaalinenhan tämä on, mutta yleensä ihan fiksu, helppo käsitellä. Sitten on päiviä, joina Hänen Armonsa ei nosta jalkojaan, avaa suutaan, suostu kävelemään suoraa linjaa.. Mitä näitä tammamaisia, omasta mielestään paremman väen oikkuja onkaan. Ellua pitää ymmärtää, ja tuleepahan samalla muisteltua sataan laskemisen tai piin desimaalien riemuja.

Sukutaulu

i. Lockdown MPB
KTK-II
welsh part bred 62,5%
ruunikko, 142cm
ii. Touchdown MPB
KTK-II, ERJ-I, KRJ-I, VWY-II
welsh part bred 75%
tummanpunaruunikko, 129cm
iii. Galahad Ferwig   wpb 50%, VWY-II
iie. Dowton Amber   wA, ERJ-II, KRJ-I, VVJ-II, VWY-B
ie. What the Hell MPB
KTK-I, ERJ-I, KRJ-I, KERJ-I, VWY-II
welsh part bred 50%
ruunikko, 141cm
iei. Devil Himself   wpb 50%, ERJ-I, VWY-II, YLA2
iee. No Matter What   wpb 50%, ERJ-II, KERJ-III, KRJ-III
e. Crane Romanovna
VIR MVA Ch, KTK-I
welsh part bred 25%
punaruunikko, 148cm
ei. Rafael Khan
KTK-II
arabialainen täysiverinen
kimo, 155cm
eii. Akhbars Ramsay   ox, KTK-II
eie. Najeeba al Ayaina   ox, KTK-III
ee. Cadogan Matryoshka
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-II
welsh part bred 50%
tummanpunaruunikko, 148cm
eei. Mstislav   ox, VIR MVA Ch, KTK-II
eee. Ffordd Morfydd   wC, VIR MCA Ch, KTK-I

Jälkeläiset

Syntynyt Sukupuoli Nimi Isä
12.03.2022 wpb-ori September Song Lind Oldsfell's Hard to Believe

Kilpailukalenteri

Kilpailee porrastetuissa KRJ:n alaisissa kilpailuissa.
Koulutustaso: vaativa B
Ominaisuuspisteitä 2401.5
kuuliaisuus ja luonne: 1203.76
tahti ja irtonaisuus: 1197.74

Kuvan © MBfoto.eu, luonteen © kasvattaja
webdesign © Cery 2020 | Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen