Lindgård

Orit Tammat Toiminta

Everholt Daeroch

Virallinen nimi Everholt Daeroch, "Rokki" Kasvattaja Everholt Estate
Rotu & sukupuoli trakehner, ori Omistaja alina (VRL-14858)
Syntymäaika & ikä 23.06.2021, ikääntyy satunnaisesti Kotitalli Lindgård
Säkäkorkeus 165cm Koulutustaso Grand Prix, koulupainotteinen
Väri & merkit ruunikko Rekisterinumero VH21-021-0128

KTK-I
tavoitteena KRJ-laatuarvostelu

Mitäköhän tästäkin taas sanoisi. Ryhdikäs, komea, näyttäväliikkeinen, sitä mitä koulupuoliveriseltä vähän odottaa. Melko herkkä, jopa vähän kuumuvan sorttinen, todella tarkka avuista. Ei siinä mitään, tämän tason hevosen nyt ei oletakaan olevan joka jatkokurssilaisen ratsu. Hieman.. dramaattinen, mikäli ihminen joutuu muistuttamaan käytöstavoista tai jotakin odottamatonta tapahtuu. Tässä yhteydessä "dramaattisen" voi korvata "rasittavalla", mikäli haluaa totuuden kaunistellun version sijaan.

Kerta toisensa jälkeen Rokki nostaa dramaattisesti turpansa taivaisiin muljautellen silmiään sekä etenkin silmänvalkuaisiin ihmisen kertoessa, ettei herra nyt voi peruuttaa saman tien portista ulos tarhaan käveltyään, tai ettei ihmistä sovi näykkiä, vaikkei kaksijalkainen oria miellyttäisikään. Käytöstapojen olettaminen järkyttää Rokkia kerta toisensa jälkeen, kaiketi ori kokee olevansa jokin poikkeusyksilö, jolla on aivan omat sääntönsä. Loimittamista sekä niin suojia kuin pinteleitä inhoava puoliverinen koettaa näykkiä, kuopia tai ainakin kiskoa jalkaansa näiden ikävien toimenpiteiden aikana. Kengitys sujuu, ihme kyllä, täysin ongelmitta, samaten raspaus ynnä muut eläinlääkärin toimenkuvaan kuuluvat asiat. Sillä varauksella, että jompikumpi kahdesta herran hyväksymästä eläinlääkäristä suorittaa toimenpiteet, uusi ihminen ei saa edes verinäytettä otettua ilman, että Rokki laittaa jonkin villihevosrodeovetopaniikkishow'n pystyyn. Ai että sitä voi hevosen käytöstä hävetä.
Ori kuitenkin osaa käyttäytyä, se on ihan fiksu, aikuinen, kaikkeen opetettu sekä totutettu. Käytös tuntuu olevan täysin Rokin mielialasta kiinni, tai vaihtoehtoisesti käsittelijästä; joillekin ori ei anna edes mahdollisuutta.

Eikä treenaaminen kotona ole yhtään sen helpompaa kuin talliarkikaan, kilpailemisesta puhumattakaan. Ratsastajalla on väliä muutenkin kuin taitojen puolesta, Rokki ei ala kaikkien kanssa tekemään edes alku- tai loppukäyntejä. Hyvin, hyvin valikoiva hevonen, enkä valitettavasti ole täysin perillä niistä valintakriteereistä.
Onhan tämä osaava, mutta myös hyvin herkkä, turhankin terävästi reagoiva sekä kuumuva. Lisäksi vielä vähän itsepäinen junttura, sellainen minäminäminuntavatminäolenoikeassa -persoona, joka vetää herneen nokkaan mikäli ratsastaja pyytää lisättyä ravia siinä missä herra suunnitteli laukannostoa. Eräänkin kerran Rokkia on luonnehdittu uhmaikäiseksi, kiukuttelevaksi lapseksi, eikä kuvaus voisi olla osuvampi.

Tämä on pidetty orina suvun sekä kapasiteetin vuoksi, tulosta tehnyt Grand Prix -hevonen kuitenkin. Kun Rokki tekee jotain kunnolla (eli ratsastaja kelpaa eikä mitään tarvitse vetää överiksi), sillä on tavattoman hienot liikkeet, sulavat siirtymiset, näyttävät avot, sulut sekä laukanvaihtosarjat. Askelvälillä ei ole väliä, joka neljäs, kolmas, toinen tai jokaisella askeleella, Rokki vaihtaa puhtaasti, kauniisti, tyylikkäästi. Eikä aina edes liioittele vaihtoa sellaiseksi ihme jänisloikaksi, kuten se joskus tekee. Orissa on voimaa, ryhtiä, näyttävyyttä, hyvinkin paljon jousta kavioissa, hyvä kokoamiskyky sekä toisinaan turhankin aktiivinen takaosa. Mutta kyllä tällä ratsastaa, ainakin ne muutamat harvat valitut.

Mielestään Rokki kuuluu kilparadoille, vielä tarkemmin palkintojenjakoon vastaanottamaan kultaiset kaupunginavaimet sekä kuninkaallisten poskisuudelmat. Todellisuudessa rata saattaa mennä pipariksi hyvinkin pienten asioiden vuoksi; eräänkin kerran pohkeenväistö jatkui vähemmän tyylikkäästi kouluaitojen yli. Onnistumiset ovat sensaatiomaisia. Niin ovat kyllä ne epäonnistumisetkin, mutta kuka niitä haluaa muistella?

Sukutaulu

i. Wiemeyer
trakehner
KTK-II
ruunikko, 167cm
ii. Screamfest
trakhener
ruunikko, 160cm, evm.
iii. Carnival Games   trak, evm.
iie. Sinfest   trak, evm.
ie. Theine Tango
trakehner
tummanrautias, 157cm, evm.
iei. Coriander Waltz   trak, evm.
iee. Tricktales   trak, evm.
e. Demoiselle
trakhener
Ch, KTK-II, KRJ-I
tummanpunaruunikko, 160cm
ei. Cybervoid
trakehner
punaruunikko, 167cm, evm.
eii. Solarvoid   trak, evm.
eie. Cosmic Gospel   trak, evm.
ee. Demoira
trakehner
tummanruunikko, 161cm, evm.
eei. Ghastly Games   trak, evm.
eee. Demovil   trak, evm.

Jälkeläiset

Syntynyt Sukupuoli Nimi Isä
01.12.2021 trak-tamma Crane Fíonnan Famona

Kilpailukalenteri

Kilpailee porrastetuissa KRJ:n alaisissa kilpailuissa.
Koulutustaso: Grand Prix
Ominaisuuspisteitä 6618.92
kuuliaisuus ja luonne: 3155.30
tahti ja irtonaisuus: 3463.62

Kuvan © van Uyter, luonteen © Lissu T.
webdesign © Cery 2020 | Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen