Lindgård

Orit Tammat Toiminta

Kungsbacka's Diamond Deluxe

Virallinen nimi Kungsbacka's Diamond Deluxe, "Mona" Kasvattaja VRL-07415, Kungsbacka Gård
Rotu & sukupuoli suomalainen puoliverinen, tamma Omistaja alina (VRL-14858)
Syntymäaika & ikä 05.06.2021, ikääntyy satunnaisesti Kotitalli Lindgård
Säkäkorkeus 167cm Koulutustaso 160cm, estepainotteinen
Väri & merkit ruunikko Rekisterinumero VH21-031-0344

tavoitteena ERJ-laatuarvostelu

Sukutaulu

i. Wayfar Don Quijote
suomalainen puoliverinen
ruunikko, 164cm
ii. Kastanjan Don Corleone
KTK-II, ERJ-II, EV-II
suomalainen puoliverinen
rmusta, 164cm
iii. Don Rostojev   hann, Ch, KTK-II, ERJ-I
iie. Marrakesh II   trak, ERJ-II
ie. Bambi d'Béni
trakehner
ruunikko, 164cm
iei. Bzapachi's Hyperion   trak, VIR MVA Ch, KTK-III
iee. Balia   trak
e. Renaissance Hills
suomalainen puoliverinen
ruunikonkirjava, 168cm
ei. Kastanjan Rubigo
EV-I
suomalainen puoliverinen
tummanpunaruunikko, 169cm
eii. Rubidium Z   zang
eie. Tiffany Blue   trak
ee. Aruba Fall
EV-II
hollantilainen puoliverinen
ruunikko tobiano, 165cm
eei. Suburban   kwpn
eee. Curacao   kwpn

Kilpailukalenteri

Kilpailee porrastetuissa ERJ:n alaisissa kilpailuissa.
Koulutustaso: 160cm
Ominaisuuspisteitä 6688.32
hyppykapasiteetti: 2052.84
rohkeus: 2278.80
kuuliaisuus ja luonne: 2356.68

14.12.2021 estevalmennus - valmentajana Sylvi

Akseli Ruusuvuori oli täynnä jouluiloa ja antamisen riemua. Muuten kovin jäyhä ja taka-alalla viihtyvä Akseli oli aivan vipsahtanut joulun tunnelmaan ja lahjoittanut jo shekin vähävaraisten perheiden lahjoihin sekä jakanut soppaa ja ruokakasseja paikallisella torilla. Vaan eipä hyväntekeväisyys tähän loppunut. Akseli ja Vappulan Kartanon Matteo Locatelli pistivät pystyyn oman joulupukkipalvelunsa. Joulukuun aikana ostetut valmennukset niin edukkaaseen hintaan, ettei se ollut enää mitenkään päin taloudellista. Onhan joulu on antamisen aikaa!

Lindgårdin Alinan ystävätär oli bongannut tarjouksen Facebookista ja yllättänyt ystävänsä ostamalla tälle Akseli Ruusuvuoren estevalmennuksen. Iloisesti yllättynyt Alina oli valinnut valmennukseen kauniin ruunikon Kungsbacka's Diamond Deluxe -nimisen suomalaisen puoliveritamman. Tästäkös Akseli vallan ilahtui, sillä sekä tamman isänisä että emänisä olivat Kastanjeholmin kasvatustyötä. Mona-tamman reaktio Akselin nähdessään ei tosin ollut yhtä ilahtunut. Mies nimittäin oli pukeutunut punaiseen joulupukin asuun ja tumman partansa peitoksi oli hankittu pitkä ja tuuhea valkoinen parta, jota Mona katsoi vähintäänkin epäluuloinen ilme naamallaan.

Täytyy myöntää, että jopa kansainvälisen tason esteratsastajan uskottavuus karisee hieman, kun hän saapastelee maneesin keskellä paukutellen joulupukin leveää vyötä tyynystä tehtyä vatsaansa vasten. Pikku-tontut (toisin sanoen avustajan hommaan nakitetut Sylvi sekä Liekkiharjun Elli) olivat koonneet maneesiin valmennukseen vaadittavat esteet. Valmennuksessa harjoiteltaisiin erikoisesteiden ylitystä, joka ei vaatisi hevoselta suurta kapasiteettia, mutta sitäkin enemmän rohkeutta. Erikoisesteinä nähtiin tänään joulunauhoin ja vilkkuvaloin koristeltu okseri sekä kuusenhavumuuri, jonka eteen oli tuotu kaksi valoporoa ja havujen uumenista kantautui vaimea joulumusiikki.

Alkulämmittelyt hoidettiin perusteellisesti puomityöskentelyllä. Alina ratsasti tottuneesti Monaa, joka askelsi kepeästi kuin keijukainen maneesin hiekalla. "Ho ho ho", maneesissa kaikui Joulupukin möreä ääni. Joku taisi ottaa roolinsa tosissaan. "Ota jalkaa vähän rennommaksi ja irti kyljestä. Muistuta hevosta vain, jos tahti tuntuu lässähtävän. Hyvä, katsohan! Mona tulee heti herkemmin kuulolle." Mona ravasi irtonaista ravia, myödäten niskasta kauniisti. Juuri kun Alina oli saanut Monan hyvälle tuntumalle, kuului maneesin toisesta päädystä kolinaa ja räminää. Mona otti äkkilähdön, kiskoi turvan taivaisiin ja pärisi silmänvalkuaiset vilkkuen. Elli-tonttu oli tupsahtanut nenälleen suoraan puomien joukkoon kompastuttuaan liian suuriin tonttutöppösiinsä. Tonttu nousi sadatellen puomien seasta pudistellen hiekkaa vaatteistaan. Tonttulakki oli valahtanut silmille ja tupsu roikkui puoliksi irti. Joulupukki antoi murhaavan katseen apulaistontulle. "Tottuupahan kaikenlaiseen", Akseli tuumasi ja kehoitti Alinaa rohkeasti ratsastamaan välikohtauksesta perin pohjin järkyttynyttä Monaa uudelleen tuntumalle.

Viimein päästiin tositoimiin, kun tontut oli komennettu töppöstensä kanssa kauemmaksi esteistä. Alinalla ei ollut helppo homma Monan ohjaksissa, sillä tamma oli maneesissa vallitsevasta sirkusteatterista melkoisilla kierroksilla eikä joka suuntaan vilkkuvat ja välkkyvät valot esteissä helpottaneet hommaa alkuunkaan. Aluksi Akseli pyysi ratsukon hyppäämään pari tavallista puna-valkopuomista pystyä nähdäkseen miten yhteistyö esteillä sujui. Sujuihan se, vaikka Mona vaikuttikin hyvin herkältä ratsastettavalta tänään. Alina sai kehuja hyvin rauhallisesta ratsastuksesta, joka selvästi rauhoitti ja vakautti Monan mieltä huomattavasti. Ensimmäistä kertaa kohti vilkkuvalo-okseria laukatessa Mona epäröi selkeästi ja yritti kiertää esteen oikealta. Kun Alina ei antanut periksi, Mona hyppäsi okserin valtavalla kenguruloikalla aivan sen oikeasta reunasta. Takapuomi lähti jalkojen mukaan ja Mona päästeli parit järkytyspukit esteen jälkeen tuulettaakseen tunteitaan. Tamma kuitenkin huomasi nopeasti, että vilkkuvalot eivät syöneet pieniä puoliverisiä elävältä ja mitään suurempaa vahinkoa ei tapahtunut, vaikka ne ylittikin. Tämä kertoi siitä, että Mona todella uskalsi luottaa ratsastajaansa ja ratsukon keskinäinen suhde oli hyvällä mallilla.

Jingle Bellsien tahtiin ylitettiin myös laulava havumuuri, joka ei ollut Monalle homma eikä mikään. Seuraavalla kierroksella raikasi Petteri Punakuono, kun Alina kaarsi täpäkästi laukkaavan tamman kohti muuria. Mona hyppäsi jälleen kauniisti, suurella ilmavaralla ja varoen hipaisemastakaan estettä. "Kylläpäs täällä ollaan kilttejä tyttöjä", myhäili Akseli partaansa. "Ei mut oikeasti, sulla on nyt alla aikamoinen pakkaus. Alkuvalmennuksestahan se oli aivan pöyristynyt tästä toiminnasta ja Monan pää tuntui leviävän joka kulmassa. Nyt nähtiin rentoa tekemistä ja vahvaa suorittamista. Muista vain, ettet jää paineistamaan sitä liikaa ja rohkaiset vain silloin, kun se rohkaisua kaipaa. Muuten se tottuu jatkuvaan paineeseen, mikä tekee siitä ennen pitkää kuuron tietyissä tilanteissa. Mona tuntuu ottavan sinulta hienosti vastaan tukea ja se on ehdottomasti kaiken perusta! Loppuverkkojen jälkeen voitte kaartaa tämän Sylvi-tontun eväskorin kautta. Sieltä saattaa löytyä pipari jos toinenkin hienolle hevoselle palkinnoksi.

kuvan © Benny de Ruiter Stables
webdesign © Cery 2020 | Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen