Lindgård

Orit Tammat Toiminta

Kuunokan Bambie On Ice

Virallinen nimi Kuunokan Bambie On Ice, "Bambi" Kasvattaja Kuunokka
Rotu & sukupuoli shetlanninponi, tamma Omistaja alina (VRL-14858)
Syntymäaika & ikä 08.10.2021, ikääntyy satunnaisesti Kotitalli Lindgård
Säkäkorkeus 103cm Koulutustaso noviisi, valjakkopainotteinen
Väri & merkit punarautias Rekisterinumero VH21-017-0336

KTK-I
tavoitteena VVJ-laatuarvostelu

Bambi haluaisi kovasti syleillä koko maailmaa. Kaikessa ylenpalttisessa optimismissaan pirteä ponineiti yksinkertaisesti ihastuttaa eikä koskaan, ikinä vihastuta. Voisi kuvitella jatkuvan positiivisuuden joskus ärsyttävän, vaan ei, Bambi ei varmasti koskaan ärsytä yhtikäs ketään. Näin seurallista, sydämellistä, joka ikisessä tilanteessa aurinkoisena pysyvää persoonaa saa hakea – niin ihmisten kuin eläinten joukosta.

Terapiaponi, lastenratsu, ratsastuskoulun luottoponi... Kaikki varteenotettavia uravalintoja Bambille, mutta valjakkoponiksi se meillä päätyi. Ja näppärä ajettava tämä onkin; vireä, yhteistyöhaluinen, ketterä, työstään nauttiva ilopilleri. Shetlanninponeihin kliseisesti liitetty itsepäisyys puuttuu tykkänään; Bambi sopeutuu, mukautuu, haluaa tehdä yhteistä juttua sooloilemisen sijaan. Toki tamma tarpeen vaatiessa tekee itsenäisiä ratkaisuja hämmentymisen sijaan. Erinomainen eteenpäinpyrkimys, herkkyyttä sekä täsmällisyyttä, vähän pilkettä silmäkulmassa kuin Las Vegasin showtähdillä konsanaan. Kotonakin tamma tekee loistotyötä, mutta yleisö, sen edessä poni oikein sädehtii! Kuin kuka tahansa esiintyjä, Bambi saa yleisöstä sekä tuomaristosta lisäenergiaa, ja kuten kuka tahansa erinomainen esiintyjä, ponin onnistuu palauttaa tuota positiivista energiaa yleisölleen.
Liikkeiden(kään) osalta ei voi valittaa; aktiivinen, tahdikas käynti, mekaniikaltaan erinomainen ravi sekä rytmikäs, lennokas laukka. Bambi kantaa itsensä hyvässä ryhdissä, käyttää kroppaansa hienosti, on tasaisen vahva molemmin puolin (junnuna vasen kierros oli haastavampi, nykyään eroa ei huomaa). Jokaisessa osakokeessa tasaisen vahvasti suorittava shettisneiti tuntuu pitävän erityisesti koulukokeesta, vaikkei meno tarkkuuskokeessa tai maratonissa ole yhtään heikompaa. Maastoilu (ihan vaikka taluttaen) saa ponin jo ennestään pystyt korvat vielä enemmän pystyyn sekä silmät säihkymään, sillä metsässä on mukavaa. Tämän kanssa on kuulkaa käyty mustikassakin! Kärryjen lisäksi Bambi vetää oikeastaan mitä tahansa pulkasta joulukuuseen; kunhan voimat riittävät, tamma vetää.

Pienihän tämä on, siitä ei pääse mihinkään, joten etenkin kengityssepän työasento on vähän mitä on. Onneksi Bambi on nätisti paikoillaan seisovaa mallia, eikä tamma taatusti kisko jalkojaan, nojaile tai muutoinkaan haittaa sepän (tai kenenkään muunkaan) työskentelyä. Huomiota sekä seuraa rakastava poni malttaa nautiskella hoitohetkistä, vaikka koko päivän – ihanaa, kun joku rakastaa ja huomioi! Olkoonkin, että tamma rakastaa kaikkia, lapsilla on silti aivan erityinen paikka sen suuressa, lempeässä sydämessä.
Kaiken kaikkiaan tätä kullanmurua helpompaa käsiteltävää saa hakea. Talutettaessakin tamma mukailee ihmisen kävelyvauhtia, ei hingu voikukkien tai kavereiden perään tai tuskastu, vaikka ihminen jäisi puoleksi tunniksi puhua pulputtamaan somevideolle kiireisestä tallipäivästään. Bambi seisoo paikoillaan kuin tatti, kärsivällisenä sekä aurinkoisena. Matkustaminenkaan ei ole mikään juttu, ennemmin neiti on niitä yltiörentoja maailmanmatkaajia, joita pyydetään naapuritalleiltakin seuraneidiksi matkastressaaville hevosille.

Sukutaulu

i. Playground's Obscurus
KTK-III
musta, 100cm
ii. Maybecks Mørketid
KTK-I, SHLA-II, VVJ-I, YLA3
musta, 103cm
iii. Bjørnebær   KTK-II, SHLA-II, VVJ-I, YLA3
iie. Jeannefée N   KTK-III, SHLA-II, VVJ-I, YLA3
ie. Lily's Little October Gold
KTK-III
punarautias, 100cm
iei. Charming Chevalier   VIR MVA Ch, KTK-I, SHLA-II, VVJ-II
iee. Golden Glitter   SHLA-II, VVJ-III
e. Vuornan Bambiepuffs
KTK-III, SHLA-II, VVJ-I
ruunikonkimo, 100cm
ei. Eyrond MO
Ch, KTK-II, KRJ-I, SHLA-I
mustankimo, 104cm
eii. Riverside Bellboy
eie. Unfalirian Menace
ee. Bambieyes Dei
KTK-III, SHLA-I, VVJ-I, YLA1
ruunikko, 98cm
eei. Riot Empire   VIR MVA Ch, KTK-II
eee. Shaki v.d. Zambo   Ch, KTK-I

Kilpailukalenteri

Kilpailee porrastetuissa VVJ:n alaisissa kilpailuissa.
Koulutustaso: noviisi
Ominaisuuspisteitä 1471.77
kuuliaisuus ja luonne: 710.27
tarkkuus ja ketteryys: 761.50

Kuvan © scirlin, luonteen © Lissu T.
webdesign © Cery 2020 | Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen