Lindgård

Orit Tammat Toiminta

Lloeren Twinkie

Virallinen nimi Lloeren Twinkie, "Twinkie" Kasvattaja Lloeren Welsh
Rotu & sukupuoli welsh sektio B, tamma Omistaja alina (VRL-14858)
Syntymäaika & ikä 17.08.2021, ikääntyy satunnaisesti Kotitalli Lindgård
Säkäkorkeus 132cm Koulutustaso helppo B, koulupainotteinen
Väri & merkit rautias Rekisterinumero VH21-022-0078

KTK-II (10/22)
tavoitteena KRJ-laatuarvostelu

Ponimaailman Grace Kelly; häikäisevän kaunis, lyömättömän tyylikäs, upea näyttelijätär. Twinkien suurin rooli on Vakavasti Otettava kouluratsu, eikä epäilystäkään, etteikö welsh-neiti hoitaisi rooliaan suurella antaumuksella. Tammaa katsellessa ihan unohtaa luokan olevan helppo B vaativa B:n sijaan, joten rooli, illuusio The Kouluponista, on saavutettu.

Tamman matala kapasiteetti harmittaa minua enemmän kuin sen oikeasti pitäisi. Twinkie on kuitenkin terve ja hyväluonteinen, se on (ja pitääkin olla!) pääasia. Kuitenkin välillä, oikeastaan aika useinkin, harmittelen raudikkoni jämähtämistä helppoon B:hen. Ponin liikkeet sekä olemus tuovat kuitenkin mieleen vaativan tason ponin. Jokin kuitenkin tökkii, helppo A ei suju kokonaisen radan vertaa, vaikka jokunen yksittäinen liike sujuukin. Twinkie yrittää parhaansa, ei tuskastu milloinkaan tai mihinkään, vaan tuntuu pysyvän tyynenä ja jos ei hyväntuulisena niin ainakin neutraalina.
Ratsastettavuudeltaan raudikko on huippuluokkaa. Nöyrä, yhteistyöhaluinen poni malttaa kuunnella ennakoimatta ratsastajan toiveita, vaikka samaa tehtävää olisi hiottu jo useampia kymmeniä kertoja. Tamma on hyvin pehmeä, kevyt ratsastaa, eteenpäinpyrkivä ja työtä pelkäämätön, reippaan rehellinen hurmuri. Tarpeen vaatiessa raudikko tekee omia ratkaisujaan kuitenkaan kiukustumatta, mikäli ratsastaja onkin eri mieltä tamman tekemästä ratkaisusta. Mikäli ratsastaja sattuu tippumaan, poni hidastaa välittömästi, kääntyy ja palaa ratsastajan luo laskien päänsä alas kuin tarkistaakseen, onhan yllättävästi jalkautunut ihminen kunnossa.
Osaaminen ei riitä järin korkealle, mutta sen minkä Twinkie osaa, se osaa hyvin. Tasoonsa nähden tamma kokoaa loistavasti, se tekee tarkkoja, täsmällisiä teitä ja liikkeitä reagoiden hyvin pieniin apuihin. Tamman ryhti, tasapaino sekä eleganssi hakevat vertaistaan – tämmöisen ratsun kun saisi vaativampiin luokkiin!

Kilpailuissa raudikko on kuin kotonaan. Se matkustaa hyvin rauhallisesti (hyvä kun ei torku trailerissa/rekassa!), aivan kuin keräten voimiaan tulevaa suoritusta varten. Käsihevosalueella raudikko kääntää katseita kuin suosikkinäyttelijätär punaisella matolla uusin design-luomus yllään, ja tämä poni osaa poseerata jonkun katsellessa ja kuvatessa! Ihailijat tai paparazzit eivät vie welshin keskittymiskykyä, tamma keskittyy kyllä kävelyyn tai mitä siltä pyydetäänkään. Niin verryttelyt kuin varsinaiset kouluohjelmat sujuvat yleensä hyvin, mahdollisine mokineen kaikkineen. Twinkie on niitä, jotka eivät tahtirikoista, säikähdyksistä tai muistakaan yllätyksistä häkelly; tilanne tulee, ohjelmaan kuulumaton asia tapahtui, se siitä, ohjelma jatkuu. Ammattilainen isolla a:lla! Myös esiintyjän kykyjensä puolesta; Twinkiessä on karismaa sekä näyttävyyttä, joka jää katsojan mieleen.

Upea tämä on käsitelläkin, kiltti, nöyrä kullanmuru. Porkkanat, banaanin makuiset hevosnamit sekä sään rapsuttelu tekevät sinusta nopeasti tamman suosikki-ihmisen. Kaikki puunaus (letitys, saksilla tehtävät viimeistelyt, klippaus) ovat raudikosta hieman pitkäveteisiä juttuja, sen sijaan hieronta on todellista luksusta eikä kengitettävänä tai kylmättävä seisominen saa welshiä näyttämään pitkästyneeltä. Tamma käyttäytyy kuitenkin hyvin joka tilanteessa tekemättä pitkästymisestään numeroa. Täysin lapsi- ja aloittelijaystävällinen poni, joka ei kerää pöllövirtaa tuulisella säällä, säiky liikkuvia varjoja, rynni porteista, pullistele satulavyötä kiristettäessä tai irvistele ruoka-aikoina karsinansa lähelle tulijoille. Tyynen rauhallinen, lempeä ja kiltti poni vuoden jokaisena päivänä, myös kiima-aikoina ja silloinkin, kun naapuritarhan poni vetää elämänsä pukkirallia. Twinkie ei lähde sellaiseen mukaan, korkeintaan vuoden ensimmäisenä laidunpäivänä voi vähän irrotella.

Sukutaulu

i. Lloeren Toblerone
welsh B
KTK-II, VWY-III
rautias, 130cm
ii. Brunnby Kola Nut
welsh B
KTK-II
rautias, 133cm
iii. Castaway Charisma   wB, VIR VMA Ch, KTK-I
iie. Popkins Peachiepuff   wB, KRJ-I, VWY-II
ie. Double Dusk de Witte
welsh A
rautiaankimo sabino, 112cm
iei. Gwallawg Dillan   wA
iee. Llaniestyn Ronda   wA
e. Lloeren Ellie
welsh B
KTK-II, EV-II, KV-II
rautias, 134cm
ei. Caer Maco
welsh B
KTK-III
voikko, 135cm
eii. Caerdydd Macao   wB, KTK-II, ERJ-II, VWY-II
eie. Winchester Lilith   wB, KTK-II, ERJ-III, VWY-II
ee. Pencalow Edna
welsh B
VIR MVA CH, KTK-I, VWY-II
mustankimo, 131cm
eei. Northcarden Earl Grey   wB, Ch, KTK-II
eee. Tir-Y-Berth Druantia   wB, KTK-II

Jälkeläiset

Syntynyt Sukupuoli Nimi Isä
17.11.2021 wB-ori Cry Baby Lind Gwydrawyr Cadoc

Kilpailukalenteri

Kilpailee porrastetuissa KRJ:n alaisissa kilpailuissa.
Koulutustaso: helppo B
Ominaisuuspisteitä 666.63
kuuliaisuus ja luonne 314.69
tahti ja irtonaisuus 351.94

Kuvan © MBFoto.eu, luonteen © Lissu T.
webdesign © Cery 2020 | Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen