Lindgård

Orit Tammat Toiminta

Pyökin Odysseia

Virallinen nimi Pyökin Odysseia, "Sessi" Kasvattaja Pyökkipolku
Rotu & sukupuoli shetlanninponi, tamma Omistaja alina (VRL-14858)
Syntymäaika & ikä 24.02.2022, ikääntyy satunnaisesti Kotitalli Lindgård
Säkäkorkeus 98cm Koulutustaso noviisi, valjakkopainotteinen
Väri & merkit musta Rekisterinumero VH22-017-0060

tavoitteena kantakirjaus ja VVJ-laatuarvostelu

Noviisiluokkien ilopilleri, kulomusta Sessi, oikein pursuaa energiaa sekä elämäniloa. Sen sisäinen hymy ei tunnu hyytyvän koskaan, mikään ei saa askelia raskaiksi tai synkimpienkään sadepilvien hopeareunusta himmenemään.

Pikkuponiksi Sessillä on mukavan mittaiset jalat, ja se myös liikkuu aika lailla niin hyvin kuin vain tämän kokoiselta ponilta voi toivoa. Käynti on irtonaista ja aktiivista, samaten ravi, laukka pyörii hyvin. Liikerata joka askellajissa on suora sekä väljä ilman melomisia sun muita virheellisiä liikeratoja. Ennen kaikkea Sessi liikkuu mielellään, tavattoman onnellisena äärettömän hyvällä eteenpäinpyrkimyksellä.
Hurjan miellyttävästä ajoponista saisi varmasti oivan ratsunkin. Sessiä ei ole ratsukoulutettu; en ole kokenut sitä tarpeelliseksi. Kärryttely riittää meille. Kaikki osakokeet sujuvat samalla innolla sekä taidolla, vaikka kaikki laukassa tehtävä taitaa kyllä viedä voiton ponin henkilökohtaisella "lempijutut" -listalla. Tikuttavaa töpöaskelista intoravia tai malttamatonta käyntiä näkee hyvin harvoin, pikkutamma malttaa mielensä eikä yritäkään vaihdella vaihteita omin päin. Hyvät hermot näkyvät muissakin tilanteissa, ja olenkin niitä monta kertaa kiitellyt maastolenkkien tai kilpailusuoritusten aikana, kun jostain on kuulunut äkillistä, kovaa ääntä. Sessi kyllä huomioi asiat, mutta pysyy hämmästyttävän kylmäpäisenä säntäämättä saman tien karkuun potentiaalista sapelihammastiikeriä (joka osoittautuu tavarapinon kaataneeksi tallikissaksi).
Shetlanninponeihin herkästi liitetyn itsepäisyyden Sessi on välttänyt, mutta sisua siltä löytyy. Tamma kestää maitohappoja, koko epämukavuusalueella käymistä hämmästyttävän hyvin. Totta kai kaikesta treenaamisesta tehdään mahdollisimman mukavaa eikä tarkoitus ole koskaan, missään tilanteessa, kotona tai kisoissa, ajaa ponia loppuun. Hyvän kunnon rakentaminen on sujunut helpommin kuin monen muun ponin edellä mainitusta syystä; sisukas poni ei ole antanut väsymyksen tai ajoittaisen epämukavuuden (esimerkiksi uuden opettelemisesta johtuva epävarmuus) nujertaa itseään. Sessi ei varmasti heitä pyyhettä kehään heppoisin perustein.

Sessi nauttii esiintymisestä vielä vähän enemmän kuin pelkästä työnteosta. Tammasta näkee, miten hauskaa sillä on joka ikisessä osakokeessa, näyttelykehässä tai vaikka kotikylän joulutorin talutusratsuna. Valokuvamallin ura ainakin keikkaluontoisena hommana sujuisi tältä, vaikka unissaan. Sessi osaa poseerata, sitä ei häiritse oikein mikään sen päälle puettu, eikä se myöskään ihmettele vilinää tai omituisiakaan esineitä ympärillään, joten kuvauspäivät lisävaloineen ja rekvisiittoineen eivät olisi mitenkään jännittävä kokemus. Lisäksi tamma on ihan uskomattoman kuvauksellinen, joten kyllä tämmöisellä mallilla parit riimut, suitset, loimet tai mitkä ikinä markkinoisi!

Moni kotieläinpiha tai ratsastuskoulu ottaisi Sessin, tai kenet tahansa Sessin kaltaisen, mielellään alkeistuntilaistensa luottoponiksi. Tamma rakastaa hoidettavana olemista eikä sydämisty hännän vetämisestä, turhan reippaasta harjaamisesta tai oikein mistään muustakaan. Erityisesti lasten tai muutoin hevosten kanssa kokemattomien kanssa ponin jo ennestään hyvät hermot venyvät entisestään. Iloisen pirteähän tämä on, korvat jatkuvasti hörössä, pieni turpa siellä missä tapahtuu, jotain hirnuntaa tai hörinää keskustelun lomaan, jotta Sessi kokee osallistuvansa. Kaikessa innokkuudessaankin tamma malttaa seistä paikoillaan sekä kävellä hitaasti, erityisesti jos taluttaja sattuu olemaan lapsi tai muuten vähän lyhyemmällä askeleella kävelevä ihminen. Klippaukseen, kengitykseen, raspaukseen tai muihinkaan potentiaalisiin inhokkihommiin tamma ei sano sen enempää kuin arkisempiinkaan askareisiin. Lastaus sujuu helposti, samaten matkustaminen. Kaikin puolin mitä mainioin poni!

Sukutaulu

i. Tiilikan Lehtolapsi
KTK-II
musta, 96cm
ii. Lasin Arthur
voikonkirjava, 98cm
iii. Idya Armistice
iie. Lasin Tuikku
ie. Lehdon Lumia
94cm
iei. Flason of Jewel
iee. Lumenetta v.d. Jam
e. Ponipalleron Odessa
KEV-II, KV-I, SHEV-III
musta, 100cm
ei. Ponipalleron Betsson
musta, 101cm
eii. Ponipalleron Barack
eie. Calliope MUST
ee. Odetta v. Moons
ruunikonkirjava, 100cm
eei. Kiiran Onni   KRJ-II, SHLA-I, YLA2
eee. Snuff v. Moons   VSN Ch, KTK-II, KRJ-I, SHLA-I, YLA1

Kilpailukalenteri

Kilpailee porrastetuissa VVJ:n alaisissa kilpailuissa.
Koulutustaso: noviisi
Ominaisuuspisteitä 1401.82
kuuliaisuus ja luonne: 778.23
tarkkuus ja ketteryys: 623.59

Kuvan © Stutteri Stjernen, luonteen © Lissu T.
webdesign © Cery 2020 | Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen