Lindgård

Orit Tammat Toiminta

Síofrach Vianna

Virallinen nimi Síofrach Vianna, "Vianna" Kasvattaja Síofrach Connemaras
Rotu & sukupuoli connemara, tamma Omistaja alina (VRL-14858)
Syntymäaika & ikä 16.06.2021, ikääntyy satunnaisesti Kotitalli Lindgård
Säkäkorkeus 144cm Koulutustaso helppo A, koulupainotteinen
Väri & merkit ruunikonkimo Rekisterinumero VH21-035-0071

Ch
kantakirjakelpoinen, tavoitteena KRJ-laatuarvostelu

Monille kimot sekä mustat hevoset ja ponit ovat niitä ihailtavia saturatsuja, kiitos Uljaan Mustan, yksisarvisten sekä muiden fiktiivisten esimerkkien. Vianna on tämmöinen perinteisen kaunis ryhdikäs valkea satuponi harmonisine, lennokkaine liikkeineen sekä lempeän äidillisine persoonineen. Tallikäytökseltään poni on kuin eteerinen haltiatar, joka hymyilee muille silmissään ikiaikaista viisautta. Ratsastettaessa tämä rauhallinen, kelttimusiikin säestämä eteerisyys hieman rakoilee; Vianna liikkuu reippaasti eikä vain meinaa.

Vianna on monella tapaa sitä, mitä connemaroilta ja käyttöponeilta ylipäätään haetaan; hyväluonteinen, sitkeä, rohkea, älykäs ja yhteistyöhaluinen, mielellään töitä tekevä. Kouluratsastus on ehdottomasti tamman ominta alaa, se suorittaa helppo A -tasolla tasaisen erinomaisesti loistaen erityisesti avo- ja sulkutaivutuksissa. Hyppääminenkin sujuu perushyvällä tekniikalla sekä ennen kaikkea hyvällä asenteella. Askel on suora, pitkä ja elastinen, liikkuminen kevyen ja helpon näköistä, takaosa työntää mallikkaasti ja Vianna kantaa itsensä upeasti. Connemaraneiti tuntuu hyvältä alkuverryttelyistä lähtien, se on notkea, menevä ja tekevä, reipas ja valmiina kuin partiolainen. Yksinkertaisesti ihastuttava!
Reippaana, työteliäänä tammana Vianna nauttii kaikesta tekemisestä, mieluiten reippaamman puoleisesta tai pitkäkestoisesta, hien pintaan nostavasta liikunnasta. Se kuitenkin malttaa lähteä myös rauhallisille käyntimaastoille sekä toimia sukulaislasten talutusponina ilman, että ilme muuttuu happamaksi. Ratsastajan virheitä kimo ymmärtää melkeinpä liiankin kanssa jättäen kaikki mielenilmaukset sikseen, vaikka osaamaton ratsastaja melkein kaivaisi kylkiä kantapäillään. Edes eteenpäinpyrkimys tai yhteistyöhalu ei kärsi jatkuvista virheistä. Siistillä ratsastuksella Vianna tietenkin toimii vielä paremmin, liikkuu pehmeämmin ja kaikki on ylipäätään harmonisempaa. On kuitenkin vielä kerran ihmeteltävä, miten paljon tämä poni ihmisen eteen ja kanssa onkaan valmis tekemään, vaikkei ihan ymmärtäisi, mitä siltä pyydetään tai miksi ihminen on koko ajan voimakkaasti suussa kiinni.
Hyvän kouluponin sekä peruskivan (joskaan ei estekorkeudella juhlivan) esteratsun lisäksi Vianna on maailman luotettavin maastoratsu, hanki- ja peltolaukkojen kruunaamaton kuningatar, uittoreissujen suosikkiratsu ja kirsikkana kakun päällä se poni, jonka kanssa oikeastaan kuka tahansa uskaltaa kokeilla mitä tahansa. Viannan rauhallinen itsevarmuus sekä yritteliäisyys tarttuu ratsastajaankin.

Joskus oikein odottaa, että avatessaan Viannan karsinan Enyan musiikki alkaa soimaan. Tamma huokuu rauhaa, vaikka katseleekin ympärilleen kotosalla ja vieraissa paikoissa virkeänä sekä uteliaana, kuitenkin jokainen pään käännös harmoniaa huokuen. Tämä poni on taatusti tallin helpoimpia sekä suosituimpia käsiteltäviä, jopa matolääkkeen antamisesta käydään pientä leikkimielistä kisailua. Eläinlääkärit, hierojat, kengittäjät sekä muut vierailijat kehuvat Viannaa kilpaa lempiasiakkaakseen, eivätkä taida paljoa liioitella. Todellinen kaikki käy -poni, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. Laumassa Vianna on selkeä johtaja, lempeä, äidillinen mutta sopivan tiukka ja oikeudenmukainen, sekä ennen kaikkea kärsivällinen. Äidillisyys yltää ihan niihin mittoihin, että kimo huolehtii muidenkin varsoista (joskaan ei omi niitä, ennemmin osallistuu huolehtivaisena tätinä). Jos ihan väen vängellä pitää keksiä jotakin negatiivista, niin onhan kurakuorrutuksen tai ruoholäntit kylkiinsä piehtaroinut kimo vähän työläs puhdistaa. Silläkään tosin ei ole mitään tekemistä connemaran persoonan kanssa.

Ongelmatonta lastausta seuraa hyvin sujuva matka rauhallisen, stressaamattoman ponin kanssa, sekä helppo reissu klinikalla, valmennuksessa, kilpailuissa tai mihin ikinä matkattiinkaan. Viannan erinomainen käytös pysyy yhtä erinomaisena myös vieraissa paikoissa, sen eteerinen rauhallisuus ei rikkoudu eikä varsinkaan valahda jännittämisen tai stressaamisen puolelle. Ei, vaikka sen veisi kuinka isolle areenalle jättiyleisön eteen. Vianna vain nauttii ihmisen kanssa työskentelystä ja vähän kyllä yleisöstäkin, jolle saa esitellä taitojaan.

Sukutaulu

i. Delm Rhoderick
KTK-III
rautiaankimo, 147cm
ii. Cailbhin Roithridh
Ch, KTK-II
rautiaankimo, 146cm
iii. Raoimhin Falls   evm.
iie. Cailbhin Rhona   evm.
ie. Swanfall Mór Spirit
KTK-III
rautiaanpäistärikönkimo, 147cm
iei. Cornliver Reece   evm.
iee.Swanfall Maighread   evm.
e. Painswick Vanity
ruunikonkimo, 144cm
ei. Seamus O'shea
ruunikko, 145cm
eii. Simeon O'shea   evm.
eie. My Mirabel   evm.
ee. Vivieth Odyss
VIR MVA Ch, KTK-II
ruunikonkimo, 146cm
eei. Orient   evm.
eee. Viethody   evm.

Jälkeläiset

Syntynyt Sukupuoli Nimi Isä
16.02.2022 tamma Maura Lind Aidan Cashel

Kilpailukalenteri

12.10.2022 Glenfort Stud irtoSERT, pt. Lissu T. VRL-12701

Kilpailee porrastetuissa KRJ:n alaisissa kilpailuissa.
Koulutustaso: helppo A
Ominaisuuspisteitä 1805.95
kuuliaisuus ja luonne: 889.58
tahti ja irtonaisuus: 916.37

Kuvan © Scirlin, luonteen © Lissu T.
webdesign © Cery 2020 | Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen