Lindgård

Orit Tammat Toiminta

Varpun Mustarastas

Virallinen nimi Varpun Mustarastas, "Rasse" Kasvattaja Varpuspuro
Rotu & sukupuoli suomenhevonen, ori Omistaja alina (VRL-14858)
Syntymäaika & ikä 30.01.2021, ikääntyy satunnaisesti Kotitalli Lindgård
Säkäkorkeus 156cm Koulutustaso helppo A , koulupainotteinen
Väri & merkit ruunikko Rekisterinumero VH21-018-0490

KTK-II
tavoitteena KRJ-laatuarvostelu

Rasse inhoaa takapäänsä kengitystä, eikä se kyllä välitä takastensa koskettelusta noin muutenkaan. Mitä nopeammin takakaviot saa puhdistettuja ja pintelit käärittyä tai suojat laitettua, sen parempi. Ori ei potki (kiitos ja ylistys!), mutta se nykii jalkaansa välillä hyvinkin voimakkaasti sekä laajalla liikkeellä, melkein kuin valmistautuisi potkaisemaan. Kengitettäessä raudikko koettaa nykimisen lisäksi myös saada kavionsa takaisin lattiaan sekä saada sen pidettyä siinä; tämän hevosen jalka on yllättävän hankala saada ilmaan.. Sitä aina toivoo, että mikäli Rasse saa haavoja jalkoihinsa (jostain kaviohaudetta vaativasta nyt puhumattakaan!), ne olisivat etujalassa. Inhottaviahan ne ovat muutenkin, mutta kahta inhottavampia silloin, kun hevonen vastustelee kaikkea haavan pesusta käärimiseen, siitä hauteesta nyt puhumattakaan.

Etujalkojen suhteen raudikolla ei sitten ole mitään ongelmia, jalat nousevat aina ongelmitta eikä niiden ylhäällä pitäminenkään tunnu vastenmieliseltä. Takaosaan saa kyllä muuten koskea, eikä vaikkapa lämmön mittaaminen tai lautasessa olevan haavan hoitaminen ärsytä oria ollenkaan. Mutta ne jalat. Muutenkin kaikki, varustamisesta taluttamiseen, raspauksesta loimittamiseen, klippauksesta jouhien siistimiseen ja niin edelleen, sujuu kuten toivoa sopii; ongelmitta, yhteistyöhaluisen ja tyytyväisen hevosen kanssa.

Hyppääminen ei koskaan ole ollut tämän suomenhevosen juttu. Rasse hyppää kyllä, mutta vaatii sellaisen ratsastajan, joka tekee aika lailla kaiken mahdollisen ratsunsa puolesta. Ponnistus on kyllä hyvä, ponnistuspaikat taas eivät, mikäli hevonen itse joutuu ne päättämään. Rassen estesilmä on todennäköisesti erikseen myytävä lisäosa, se nimittäin puuttuu kokonaan. Raudikko ei yhtään ymmärrä, mistä sen pitää hypätä, eikä se myöskään kykene korjaamaan omia virheitään. Vaikka ori nopea, ketterä ja varmajalkainen onkin, se vaatii lähestymisiin tilaa sekä aikaa. Metrin radoille ei ole mitään asiaa kenenkään päiväunissa, eikä matalammissakaan luokissa erityistä kunniaa tai menestystä kerätä.
Kouluratsastuksen kanssa on toisin. Ketterä, taipuisa Rasse myös suoristuu hyvin, kantaa itsensä kauniista, on helppo koota. Ori liikkuu lennokkain, pitkin, ilmavin askelin, sillä on erinomainen tahti, askelpituus sekä työntö. Näyttävät, korrektit lisätyt askellajit, hienot avot ja sulut, kerta toisensa jälkeen kiitosta sekä hyviä numeroita keräävät kootut askellajit. Vaativa B sujuu kuin valssi! Rasse on melko hyväntahtoinen, ymmärtäväinen ratsu, joka sietää melko kauan kovaa kättä, heikkoa tasapainoa, erikoisia pohjeapuja sekä muutakin ratsastajan osaamattomuutta. Mielellään liikkuva suomenhevonen yrittää aina parhaansa, ei tuskastu toistoihin tai epäselviin apuihin.. Rehti ja reipas, hieno suomenratsun perikuva.

Matkustaminen ei tätä oria jännitä, eikä kilpaileminen – päinvastoin! Rasse vallan rakastaa esiintymistä, myös näyttelykehissä, mutta eritoten valkeiden kouluaitojen sisällä. Ori tuntuu ottavan jo verryttelyt hyvin vakavissaan, samaten itse suorituksen, vaikkei kadotakaan hyväntuulisuuttaan tai rentouttaan pingottamiseen. Tämähän myös tietää, milloin joku katsoo ja kuvaa; Rasse röyhistelee rintaansa ja mikäli seisoo paikoillaan, oikein poseeraa päätään käännellen.

Sukutaulu

i. Haavelaakson Romeo
KTK-II, KV-II
ruunikko, 156cm
ii. Nuuttinen
KTK-II, KV-II
ruunikko, 157cm
iii. Arttu Aurinkoineni   evm.
iie. Nokityttö   evm.
ie. Pikku-Nuppu
Ch, KTK-III
rautias, 141cm
iei. Marttilan Taikuri   evm.
iee. Pikku-Kukka   evm.
e. Kaarnan Keltasirkku
KTK-I, SV-I
rautias, 154cm
ei. Kulorastas
KTK-II
tummanrautias, 153cm
eii. Kultasuoni   evm.
eie. Tähtikuru   evm.
ee. Kultahiisku
rautias, 158cm
eei. Kulta-Into   evm.
eee. Piskuinen   evm.

Jälkeläiset

Syntynyt Sukupuoli Nimi Emä
30.01.2022 tamma Sielulintu Sielunkuiskaaja
24.02.2022 tamma Adinan Yölintu Tuulenpesän Päivänsäde
01.03.2022 ori Kuuran Mustafa Kuuran Jäähelmi

Kilpailukalenteri

Kilpailee porrastetuissa KRJ:n alaisissa kilpailuissa.
Koulutustaso: helppo A
Ominaisuuspisteitä 1836.01
kuuliaisuus ja luonne: 916.12
tahti ja irtonaisuus: 919.89

Kuvan © Narien vapaat, luonteen © Lissu T.
webdesign © Cery 2020 | Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen