Lindgård

Orit Tammat Toiminta

Rapple vd Elixir

Virallinen nimi Rapple vd Elixir, "räppi" Kasvattaja Elixir
Rotu & sukupuoli hollantilainen puoliverinen, ori Omistaja alina (VRL-14858)
Syntymäaika & ikä 18.07.2021, ikääntyy satunnaisesti Kotitalli Lindgård
Säkäkorkeus 167cm Koulutustaso 160cm, estepainotteinen
Väri & merkit musta Rekisterinumero VH21-012-0154

KTK-II
tavoitteena ERJ-laatuarvostelu

Sukutaulu

i. Rudbrandtini
hollanninpuoliverinen
KTK-II, EV-I
musta, 170cm
ii. Rulertini
hollanninpuoliverinen
ruunikko, 168cm, evm.
iii. Rule   kwpn, evm.
iie. Lady Jane   kwpn, evm.
ie. Camina
hollanninpuoliverinen
musta, 163cm, evm.
iei. Bomeros Charlie   kwpn, evm.
iee. Aerelund's Viona   kwpn, evm.
e. Honeymoon
hollanninpuoliverinen
KTK-III, EV-II
ruunikko, 168cm
ei. One More Light
hollanninpuoliverinen
musta, 170cm, evm.
eii. Locked Away   kwpn, evm.
eie. Burning Desire   kwpn, evm.
ee. Summertime Sadness
hollanninpuoliverinen
ruunikko, 162cm, evm.
eei. Chandelier   kwpn, evm.
eee. Born To Die   kwpn, evm.

ii. Rulertini, oli komea ja virtaviivainen ruunikko ori, joka hätkähdytti ihmisiä ulkonäöllään muttei niinkään luonteellaan. Tuttavallisemmin Ruleriksi kutsuttu ori oli hieman haastavampi tapaus itsepäiseen taittavan sählääjäluonteensa kanssa. Ori oli myös todella tulinen ja helposti kuumuva yksilö, mutta mitä hienoin näyttämys kilparadoilla oikean ratsastajan kanssa. Rulerilla kilpailtiin niin koulu- kuin esteratsastuksessakin ympäri Eurooppaa hyvin tuloksin, mutta voisi sanoa, että esteet olivat kuitenkin enemmän tämän hevosen erikoisosaamisen alaa. Nyt jo menehtyneeltä Rulertinilta löytyy monia hienoja jälkeläisiä moneltakin puolelta maailmaa.

iii. Rule syntyi hieman huonosti menettelevälle saksalaiselle kasvatus- ja kilpatallille mitä hienoimmista vanhemmista, ja muutaman vuoden kuluttua talli joutuikin niin pahaan taloustilanteeseen, että hevoset oli myytävä paljon arvoaan alemmalla hinnalla uusiin koteihin. Rule päädyttiin myymään 4-vuotiaana kuitenkin onneksi hyvään ja rakastavaan kotiin yksityisomistajalle, jossa se päätyi viettämään loppuelämänsä. Ruunikko ori oli luonteeltaan hyvin rauhallinen sekä fiksu tapaus, ja omasi myös hyvän, kauniin rakenteen sekä liidokkaat askellajit. Jotain jäi kuitenkin puuttumaan, sillä hyvästä koulutuksesta sekä kovasta treenistä ja valmentautumisesta huolimatta ori ei oikein ikinä esteradoilla suoriutunut keskivertoa paremmin. Rule elelikin sittemmin laadukkaan harrasteratsun elämää, ja muutama tamma sillä astutettiin hyvien sukulinjojen eteenpäin jatkamiseksi.

iie. Lady Jane oli siro ja kaunis tummanpunaruunikko tamma, joka oli luonteeltaan oikein miellyttävä. Lempeä ja lauhkea Lady Jane taitoi niin koulu- kuin esteratsastuksenkin salat, ja oli suoraan sanottuna oikea kultakimpale. Kouluratsastuksen puolella tammaa ei ikinä isommille kilparadoille vaivauduttu viemään sen hienoista liikkeistä huolimatta. Esteitä Lady Jane kipaili menestyksekkäästi 140cm radoilla. Kapasiteettia olisi ehkä riittänyt isommillekkin radoille, mutta tamman omistajat halusivat siirtää sen jo siitostamman tehtäviin, jotta se voisi periyttää hyviä piirteitään mahdollisimman monelle varsalle. Lady Jane jätti jälkeensä lähemmäs kymmenen hienoa varsaa, jotka ovat menestyneet tavalla tai toisella.

ie. Camina olikin luonteeltaan hieman pahamaineisempi tapaus. Tamma jätti jäljen ihmisiin. Ihan siis fyysisesti. Monelta ihmiseltä nimittäin löytyi jostain ruumiinosasta Caminan käsittelemisen jälkeen julma jälki mustan tamman hampaista. Nuoruusvuosinaan tamma kiersi useammassa kodissa, ennen kuin löysi paikkansa hollantilaiselta kilpatallilta, jonka omistaja pystyi näkemään tamman potentiaalin tämän luonteen läpi - vaikka Camina oli huonoluonteinen, niin piru vie oli se kyllä hyvä estehevonen. Tamman nimi tunnettiin sen parhaimpina kausina kilparadoilla paremminkin kuin hyvin tämän tehdessä virheettömiä suorituksia kerta kerran jälkeen. Alkuun pohdittiin, että kehtaisiko tammalla edes teettää varsoja, jos se periyttäisikin kamalaa luonnettaan jälkeläisilleen. No, kyllä niitä varsoja kuitenkin viitisen kappaletta putkahti Caminasta tämän maan päälle, eikä kukaan ole ainakaan toistaiseksi osoittanut emänsä tyyppistä käyttäytymistä.

iei. Bomeros Charliesta ei oikeastaan kovin paljoa tietoa ole. Sen verran on tiedossa, että ori kilpaili ainakin nuorempana aluetasolla Alankomaissa tehden hyvää sijoitusjälkeä. Myös muutaman Alankomaissa syntyneiden estehevosten tiedetään olevan Bomeros Charlien jälkeläisiä, joten oletettavaa onpi, että ainakin jonkun aikaa elämästään tämä musta herra asusteli Alankomaissa. Orin kaikki tiedossa olevat jälkeläiset ovat osoittautuneet pienen tehdyn tutkimuksen jälkeen myös hyvärakenteisiksi ja hyvin menestyneiksi, joten Bomeros Charlie ei todennäköisemmin ollut ihan mikään läpimätä tapaus.

iee. Aerelund's Viona oli laatuunkäypä tummanpunaruunikko tamma, jonka pääasiallisena käyttötarkoituksena oli siitostamman elämä. Viona ei ikinä ollut mikään kansallisen tason estetykki, mutta nuorempana sen kanssa kilpailtiin vähän pienemmässä liigassa jopa 150cm radoilla jokseenkin hyvällä menestyksellä. Eihän tamman nimi mikään tunnettu ollut, mutta kyllä se radoilla väläytteli taitojaan sekä mallikasta hyppytekniikkaansa tehden puhtaita suorituksia. Muutenkin Viona oli miellyttävä ratsastaa, ja luonteeltaan se oli tammaksi kovin tasainen tapaus. Siitostamman tehtäviä se suoritti alusta asti kuin kokenut konkari, ja oli mitä parhain mamma jokaiselle varsalleen. Viona asui Alankomaissa koko elämänsä, ja tammalta löytyy hyvin menestynyttä jälkikasvua niin kotimaastaan kuin myös sen naapurimaista.

ei. One More Light on näyttävä musta ori suoraan Yhdysvaltojen sydämestä, Washingtonista. Jo orin syntyessä kasvattajilla oli kovat odotukset varsan tulevaisuuden suhteen tämän maineikkaiden vanhempien takia, ja ne se kyllä täyttikin. Nuoresta lähtien hevonen niitti sijoituksia ja voittoja esteradoilla ympäri maailmaa, ja vieraili satunnaisesti jopa kouluratojen tähtenä mahtavien liikeidensä vuoksi. Parhaillaan ori viettää jo hyvin ansaittua eläkettään, ja toimii jalostuskäytössä jättäen jälkeensä mitä hienoimpia varsoja.

eii. Locked Away syntyi Hollannissa kasvattajalleen. Amerikkalainen Mark Skilton osti rautiaan ovain 2-vuotiaana maineikkaalle kilpatallilleen, jossa ori ratsukoulutettiin. Koulutusprosessin aikana hevosesta kuoriutui temperamenttinen hevonen, jolla oli mahtava hyppytekniikka ja hyvä työmotivaatio. Hevosta eteenpäin viemään laitettiin yksi tallin kokeneimmista ratsastajista, ja kilpaura lähti käyntiin. Pari kiersi kilpailuja kansallisella tasolla hyvän menestyksen kera. Valitettavasti vain 18-vuotiaana ori menehtyi luonnollisista syistä johtuen.

eie. Burning Desire on kuvankaunis, lempeä ja kiltti tamma, joka syntyi Belgiassa yksityistallille. Musta tamma ratsukoulutettiin ulkopuolisen tähtiratsastajan avulla, mielessä tulevaisuuden kilpaura. Estepainotteisesta suvustaan huolimatta Desire osoittautui myös taitavaksi kouluratsuksi, ja kilpaili esteratsastuksen lisäksi koulua hieman pienemmän kaavan mukaan hyvällä menestyksellä. Onnettomuuden takia tamma joutui keskeyttämään kilpauransa. Desiren omistajat halusivat tamman luovuttavan hyviä piirteitään eteenpäin ainakin muutaman varsan verran, mutta eivät pystyneet itse mahdollistamaan tätä - uusi koti tammalle valikoitui Amerikasta asti, ja siellä se edelleen asuu viettäen eläkepäiviään.

ee. Summertime Sadness, ruunikko tamma pienestä ja piskuiseseta hollantilaisesta siittolasta, josta ei koskaan odotettu mitään suurta. Alkuperäisenä tarkoituksena oli ratsukouluttaa hevonen ja siirtää se sitten suoraan siitoskäyttöön sen ollessa siihen tarpeeksi vanha. Kun hevosta alettiin ratsukouluttamaan, huomattiin heti että ei se ollutkaan mikään ihan tavallinen tamma - liikettä löytyi ja 150cm esteiden yli liideltiin kevyesti. Summertime Sadness on kasvattajansa ensimmäinen ihkaoikea kilpahevonen, ja toi näyttävyyttä sekä mainetta pienikaavaiselle kotisiittolalleen mahtavilla esteratojen suorituksilla.

eei. Chandelier on menestyksekkäästä isälinjasta lähtöisin, Saksassa syntynyt ori. Saksasta hevonen myytiin nuorena naapurimaahan Puolaan yksityisomistajalle esteratsuksi, mutta orin kilpaura ei ottanut tuulta siipien alle ja menestys oli vähäistä. Omistajan vakavan sairastumisen vuoksi Chandelier myytiin pilkkahinnalla pieneen, mutta laadukkaaseen siittolaan Alankomaihin. Ulkonäöltään ori oli kuitenkin hyvin näyttävä, ja se kantakirjattiin hyvällä palkinnolla. Hevosen hienon suvun, hyvän rakenteen ja ratsulle sopivien luonteenpiirteiden johdosta ori otettiin Alankomaissa jalostuskäyttöön, ja jälkeensä hevonen onkin jättänyt monia, hyvin menestyneitä estehevosia.

eee. Born To Die myytiin kilpatallille Belgiaan kolmevuotiaana, eikä siitä tiedetty mitään muuta kuin kantakirja. Tamman suku oli täysin tuntematon, eikä painotuksesta tai vanhempien menestyksestä ollut siis pienintäkään vihjettä. Aluksi tamma oli hyvin arka ja epävarma, eikä sen luonteesta oikein ottanut selvää. Ratsukoulutuksen aikana hevonen alkoi saamaan luottamusta ihmisiä kohtaan, ja osoittautui helpoksi käsiteltäväksi, mutta tuliseksi ratsuksi. Kävi myös selväksi, että tamman intohimo oli esteet, eikä 160cm radatkaan tuottaneet ongelmia. Hevosen kilpaura pyörähti käyntiin, ja tamma päätyikin kiertämään ympäri Euroopan esteratoja keräten mainetta ja voittoja. Eläkepäiviään Born To Die pääsi viettämään samaan hollantilaiseen siittolaan, jossa synnytti ainoan varsansa Summertime Sadnessin.

Jälkeläiset

Syntynyt Sukupuoli Nimi Emä
15.07.2022 kwpn-tamma Sidra Lind Quinley vd Elixir
01.11.2022 kwpn-ori A.D. Synchronized Daytime HMS

Kilpailukalenteri

Kilpailee porrastetuissa ERJ:n alaisissa kilpailuissa.
Koulutustaso: 160cm
Ominaisuuspisteitä 6658.26
hyppykapasiteetti: 2153.35
rohkeus: 2311.32
kuuliaisuus ja luonne: 2193.59

Kuvan © van Uytert, sukuselvityksen © kasvattaja.
webdesign © Cery 2020 | Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen